Gebakken witlof met kikkererwten

Gebakken witlof met kikkererwten

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 1 persoon
calorieën 420 kcal

Ingrediënten
  

  • 200 gram witlof
  • 50 gram zwarte en/of groene olijven
  • 160 gram gekookte kikkererwten
  • 1 eetlepel ajvar of harissa
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel zonnebloem- of olijfolie
  • peper en zout
  • 2 takjes peterselie

Instructies
 

  • Snijd de stronkjes witlof in de lengte in vieren.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg de in vieren gesneden witlof erin en bestrooi met zout en peper.
  • Bak de witlof ongeveer 5 minuten, schep af en toe om, tot ze rondom een kleurtje hebben.
  • Snijd de knoflook en de olijven.
  • Voeg de knoflook, harissa, kikkererwten, olijven en de blaadjes van de peterselie toe en schep alles door elkaar.
  • Bak 2-3 minuten, schep af en toe om. Garneer met nog wat peterselie en serveer direct.
Trefwoord ajvar, kikkererwten, olijven, vegan, vegetarisch, witlof