Gestoomde rode kool met calamares

Getoomde rode kool met calamares

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 1 persoon
calorieën 462 kcal

Ingrediënten
  

Gestoomde rode kool

  • 1 rode kool (klein)
  • 1 groentebouillon
  • 1 laurierblad
  • peper en zout
  • 1 theelepel 5-spices

Calamares en saus

  • 130 gram calamares gepaneerde Inktvisringen
  • 75 gram Griekse yoghurt (10% vet)
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • peper en zout
  • 1 takje dille of peterselie
  • 1 stengel bosui

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode kool in 4 stukken zodat het in de römertopf past.
  • Doe daar de bouillon, 5-spices, laurierblad peper en zout bij.
  • Zet dit voor 1 uur in de oven.
  • Laat de calamares ontdooien, wanneer nodig. Bak voor 15 minuten in de oven op 180 graden. Je kan de calamares ook even bakken in een koekenpan.
  • Maak de yoghurtsaus door alle ingrediënten te mengen.
  • Snijd ongeveer 1/3 van de gestoomde rode kool in kleinere stukjes. Meng dit met de yoghurtsaus en leg hier de calamares boven op.
  • De overgebleven rode kool kun je een aantal dagen bewaren in de koelkast of invriezen.
Trefwoord calamares, rode kool, vis