Buddha bowl

Eating the rainbow, dat is de basis van de bekende buddha bowl. Er bestaan vele versies van deze salade bowl. De basis is veel kleurrijke groente, granen, peulvruchten en een dip van hummus of avocado. Leg de ingrediënten op volgorde van kleur en voila je hebt een rainbow buddha bowl. Als je nog wat restjes groente over hebt is deze salade dus ideaal om te maken.

Ik heb deze salade voor het eerst gegeten tijdens mijn vakantie in Nice in Frankrijk. Ik zocht een lekkere lunch om mee te nemen en deze salade heb ik toen mee naar het strand genomen. Deze beviel zo goed dat het gedurende drie dagen mijn lunch was op het strand. Goede en zonnige herinneringen aan deze salade. Ik noem dit daarom ook wel Salade Nice.

Buddha Bowl

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Gang lunch, Salade
Porties 1 persoon
calorieën 520 kcal

Ingrediënten
  

  • 125 gram zoete aardappel
  • 100 gram rode gekookte biet
  • 75 gram wortel
  • 40 gram ongekookte linzen bietensap bewaren
  • 30 gram bulgur
  • 50 gram hummus naar keuze ik had doperwten hummus met dille
  • 100 gram broccoli

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de zoete aardappel in blokjes. Kruid de zoete aardappel met peper en zout. Rooster ze voor 25 minuten in de oven.
  • Kook de bulgur 15 minuten en laat afkoelen. Doe dit vervolgens in een bakje en giet hier de bietensap van de gekookte bieten overheen.
  • Kook de linzen in 10 minuten gaar en spoel de linzen af.
  • Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar en laat afkoelen.
  • Snijd of rasp de wortel.
  • Combineer vervolgens alle ingrediënten met de bulgur en schep als laatste de hummus er overheen.
Trefwoord bieten, broccoli, bulgur, hummus, linzen, vegan, vegetarisch, wortel, zoete aardappel