
Gebakken witlof met kikkererwten
Ingrediënten
- 200 gram witlof
- 50 gram zwarte en/of groene olijven
- 160 gram gekookte kikkererwten
- 1 eetlepel ajvar of harissa
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel zonnebloem- of olijfolie
- peper en zout
- 2 takjes peterselie
Instructies
- Snijd de stronkjes witlof in de lengte in vieren.
- Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg de in vieren gesneden witlof erin en bestrooi met zout en peper.
- Bak de witlof ongeveer 5 minuten, schep af en toe om, tot ze rondom een kleurtje hebben.
- Snijd de knoflook en de olijven.
- Voeg de knoflook, harissa, kikkererwten, olijven en de blaadjes van de peterselie toe en schep alles door elkaar.
- Bak 2-3 minuten, schep af en toe om. Garneer met nog wat peterselie en serveer direct.