
Bloemkool is vrijwel het hele jaar door verkrijgbaar en is enorm veelzijdig. Denk bijvoorbeeld aan: bloemkoolrijst, bloemkool pizza bodem, bloemkoolsoep en bloemkoolsteak. Het is ook nog eens een heel gezonde groente. Deze geroosterde bloemkoolsalade met Griekse yoghurt en kerrie is heel vullend en voedzaam. Geen tijd of haast? Dan kun je de bloemkool ook een paar minuten koken.

Geroosterde bloemkoolsalade
Ingrediënten
- 200 gram bloemkool
- ½ rode punt paprika
- 75 gram doperwten (diepvries)
- 50 gram veldsla
- 30 gram feta
- 75 gram cherry tomaten
- 1 theelepel kerrie
- peper en zout
Griekse yoghurt saus
- 100 gram Griekse yoghurt (10% vet)
- takje peterselie
- 1 theelepel kerrie
- ½ theelepel cayennepeper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de bloemkool in roosjes en breng ze op smaak met kerrie, peper en zout.
- Rooster de bloemkool in de oven in 30 minuten.
- Snijd de paprika’s, feta en tomaten in stukjes.
- Maak de yoghurtsaus door alles in een schaaltje door elkaar te roeren en verdun als dit nodig is met water. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg alles samen. Hussel alles vervolgens door elkaar.
