

Getoomde rode kool met calamares
Ingrediënten
Gestoomde rode kool
- 1 rode kool (klein)
- 1 groentebouillon
- 1 laurierblad
- peper en zout
- 1 theelepel 5-spices
Calamares en saus
- 130 gram calamares gepaneerde Inktvisringen
- 75 gram Griekse yoghurt (10% vet)
- 1 eetlepel kappertjes
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- peper en zout
- 1 takje dille of peterselie
- 1 stengel bosui
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode kool in 4 stukken zodat het in de römertopf past.
- Doe daar de bouillon, 5-spices, laurierblad peper en zout bij.
- Zet dit voor 1 uur in de oven.
- Laat de calamares ontdooien, wanneer nodig. Bak voor 15 minuten in de oven op 180 graden. Je kan de calamares ook even bakken in een koekenpan.
- Maak de yoghurtsaus door alle ingrediënten te mengen.
- Snijd ongeveer 1/3 van de gestoomde rode kool in kleinere stukjes. Meng dit met de yoghurtsaus en leg hier de calamares boven op.
- De overgebleven rode kool kun je een aantal dagen bewaren in de koelkast of invriezen.
