
Zei iemand banoffee? Een dessert of roomijssmaak die eigenlijk altijd mijn voorkeur heeft. Voor alle bananen en toffee liefhebbers is dit een hemels dessert of ontbijt. Want waarom zou je de dag niet beginnen met een toetje. De opgeklopte aquafaba (kikkererwtenvocht) maakt het kwarktaartje extra luchtig. Het is snel klaar, maar moet nog wel een paar uurtjes in de koelkast opstijven. Ideaal dus om de dag van te voren alvast te preppen.
Luchtig banoffee kwarktaartje
Ingrediënten
- 400 gram magere kwark
- 3 kleine bananen
- 8 dadels
- 5 gelatine blaadjes
- 130 gram blikje kikkererwten
- 30 gram notenpasta (naar keuze)
- 1/2 theelepel theelepel kaneel
- 1/2 theelepel vanille aroma
Instructies
- Laat de gelatine weken in koud water.
- Doe de kwark met 2 bananen en 4 dadels in de blender en keukenmachine en meng/pureer goed.
- Doe het kwarkmengsel in een steelpannetje samen met de gelatine, verwarm op laag vuur en roer tot de gelatine is opgelost. Haal de steelpan van het vuur en laat afkoelen.
- Scheidt de kikkererwten van het kikkererwtenvocht en bewaar het vocht (aquafaba) in een apart bakje.
- Verwijder de kikkererwten vliesjes. Doe kikkererwten, notenpasta, kaneel, vanille en dadels in de keukenmachine.
- Voeg eventueel wat vocht toe om de consistentie te bevorderen.
- Klop het kikkererwtenvocht op in de blender 1-2 minuten en meng met het kwarkmengsel.
- Verdeel de kikkererwtenpuree in vier bakjes.
- Snijd de banaan in plakjes en plak aan de zijkant van de bakjes.
- Giet het kwarkmengsel in de bakjes en laat het 8 uur opstijven in de koelkast.
- Decoreer eventueel met nog wat granola, pindakaas, pecannoten, bananenchips of cacao nibs.
