
Een confetti van kleurrijke groenten, stevige zwarte bonen, gezonde quinoa, pittige kruiden en een vleugje limoen. Deze Mexicaanse quinoa bowl heb je in een handomdraai gemaakt en is een vegetarisch feest!
Je kunt deze salade bowl zowel warm als koud en zowel als lunch of als diner eten. Het is een gebalanceerde maaltijd met vezels, proteïne en gezonde vetten en helemaal geen straf om te eten. Ideaal om alvast te preppen, voor onderweg of op werk. Je zou ook de quinoa in wat groente bouillon kunnen koken
Mexicaanse quinoa bowl
Ingrediënten
- 100 gram gekookte kidney of zwarte bonen
- 40 gram quinoa
- 60 gram avocado
- 2 takjes koriander
- 20 gram mais
- 1/4 rode ui
- peper en zout
- sap van 1/2 limoen
- 1/2 theelepel chili of cayenne peper
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
Instructies
- Spoel de quinoa af en kook in 10 minuten gaar en laat het afkoelen.
- Snijd de avocado en rode ui en doe in een kom.
- Bak de mais eventueel op.
- Doe alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met de citroensap en specerijen. Garneer met wat koriander.
