
Miso is een pasta van gefermenteerde sojabonen die vanwege zijn unieke umami-smaak een favoriet ingrediënt is in de Japanse keuken. Het wordt meestal toegevoegd aan soepen, stoofschotels, spreads, sauzen en dressings. Als je na het maken van deze soep nog wat miso over hebt kun je het ook eens combineren met zeewier, tempeh en rijst. Het is een heerlijke en gemakkelijke maaltijd om te bereiden.
Miso soep met groente
Ingrediënten
- 1,5 liter groentebouillon
- 2 wortels
- 1/2 groene spitskool
- 1 rode peper
- 250 gram gemengde paddenstoelen mix
- 4 lente ui
- 90 gram miso pasta
- 3 cm verse gember
- 2 teentjes knoflook
- 300 gram tofoe
Instructies
- Breng de bouillon aan de kook.
- Snijd de knoflook, rode peper (verwijder de zaadlijsten) en gember en voeg dit toe aan de soep en laat 5 minuten koken.
- Snipper de kool. Snijd de paddenstoelen. Schil en snijd de wortel in julienne en voeg toe aan de pan. Laat nog 3 tot 4 minuten koken, of tot de kool slap is.
- Voeg de miso pasta toe en zout naar smaak. Laat dit nog 3-4 minuten koken.
- Snijd de lente ui. Voeg vlak voor het serveren de tofoe en lente ui toe aan de soep.
