Proteïne kwarkbollen

Als dochter van de bakker waren kwarkbollen een van mijn favorieten. Vooral als ze net uit de oven kwamen. De Nederlandse scone en heerlijk als tussendoortje. Als je deze eet van de bakker of supermarkt zal er waarschijnlijk wel wat suiker in zitten, maar als je ze zelf maakt kun je dat helemaal zelf bepalen. Een gedeelte van de bloem hem ik vervangen voor witte bonen meel. Deze kun je kopen bij een Ekoplaza of andere natuurwinkel. Deze proteïne kwarkbollen zijn ideaal als pre workout snack of voor een (gezonde) high tea of brunch.

Proteïne kwarkbollen

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 16 minuten
Gang Snack
Porties 12 stuks
calorieën 112 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 25 gram vanille proteïne poeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 gram magere kwark
  • 150 gram bonen meel zoals kikkererwten of lupine meel
  • 75 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 75 gram gedroogde cranberries of andere gedroogde vruchten
  • snufje zout
  • rasp van 1/2 citroen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Klop de eieren schuimig. Klop daarna de olie en kwark erdoor.
  • Meng de bloem, bonen meel, proteïne poeder, bakpoeder en zout door het ei-kwarkmengsel. Doe tot slot de cranberries en citroenrasp erdoor heen.
  • Maak bolletjes van het beslag. Het beslag kan een beetje plakkerig zijn dus gebruik eventueel twee lepels of een ijsschep lepel. Verdeel 12 bolletjes over het bakpapier met een paar centimeter er tussen. Bak 20 minuten totdat ze goudbruin zijn.
  • Je kunt de kwarkbollen een week bewaren in de koelkast. Je kunt ze ook invriezen.
Trefwoord kwark