
Zelfgemaakte falafel smaakt het lekkerst! Je kunt het precies zo kruiden zoals jij lekker vind. Ik ben zelf een liefhebber van kerrie kruiden, maar dit kun je naar eigen smaak aanpassen. Stop de falafel in een wrap, pita broodje, bij de borrel of salade. Je kunt er ook meerdere porties van maken en de rest in de vriezer bewaren. Je kunt er falafel of een burger van maken, your choice!
Falafel quinoa burger
Ingrediënten
- 30 gram Griekse yoghurt of silken tofu
- 100 gram gekookte kikkererwten
- 20 gram quinoa
- 1 teen knoflook
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de quinoa 10 minuten.
- Doe alle ingrediënten behalve de quinoa in de keukenmachine. Meng tot een stevige massa. Breng op smaak met zout en peper.
- Maak 5 balletjes ter grootte van pingpongbal en druk ze iets plat.
- Bedek een ovenplaat met bakpapier. Bak de falafel 25-30 minuten op 180 graden in de oven. Vergeet niet de falafel halverwege om te draaien.
