Rode bieten avocado salade

Bieten en avocado is een hele goede combinatie. Het recept is een eigen creatie door ingrediënten die ik op voorraad had en op moesten. Het is een vegetarische en vegan salade, maar je kunt de avocado ook vervangen voor geitenkaas of feta. Er zijn ook diverse bieten salades met sinaasappel. Meer recept inspiratie met bieten? Bekijk dan eens het recept voor een buddha bowl en tahini linzen met durum tarwe en bieten.

Rode bieten avocado salade

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang lunch, Salade
Porties 1 persoon
calorieën 495 kcal

Ingrediënten
  

  • 250 gram gekookte bieten
  • 1 kleine avocado (60-70 gram)
  • handje taugé
  • 35 gram gemengde sla
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 15 gram pompoenpitten
  • 1 kleine meiknol of radijs
  • 30 ongekookte linzen
  • 2 stengels bleekselderij
  • peper en zout

Instructies
 

  • Kook de linzen 10 minuten en laat afkoelen.
  • Snijd de bieten, avocado en bleekselderij en doe in een kom.
  • Rasp de meiknol of gebruik hiervoor de keukenmachine.
  • Doe alle ingrediënten in de kom en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Trefwoord avocado, balsamico azijn, bieten, linzen, meiknol, pompoenpitten, sla, tauge, vegan, vegetarisch