Rode kool BBQ salade bowl

De zoetzure smaak van de ingelegde rode kool en venkel is heerlijk in combinatie met de rokerige smaak van een BBQ saus en gekarameliseerde ui. Door de salade als een bowl op te maken, maak je er een echt feestje van. Je kunt er ook voor kiezen om alle ingrediënten door elkaar te mengen. Ik adviseer om nog wat gezonde onverzadigde vetten zoals noten, pitten of zaden aan de salade toe te voegen. Ik had lijnzaad crackers aan deze salade toegevoegd, maar hazelnoten zijn ook een goede combinatie.

Maak bij het inmaken van de venkel en rode kool gelijk meerdere porties. Dan kun je ook een van de andere rode kool recepten uit proberen:
Rode kool spruitjes salade met vegan bacon
Rode kool salade met tahini
Rode kool met noedels en pindasaus
Vegan Falafel Bowl

Rode kool BBQ salade bowl

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang lunch, Salade
Porties 1 persoon
calorieën 350 kcal

Ingrediënten
  

  • 150 gram rode kool
  • 100 gram geraspte wortel
  • 50 gram venkel
  • 25 gram linzen ongekookt
  • 75 gram taugé
  • 1/2 rode paprika
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1/2 rode ui
  • 2 rijstvellen (8-10 gram)
  • 100 ml appelciderazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 theelepel bruine suiker
  • 1 eetlepel soja saus
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • peper en zout
  • BBQ saus van The Leann of Skinny Sauce
  • snufje pimenton gerookte paprika poeder

Instructies
 

  • Maak een dag van te voren de rode kool en venkel klaar door deze in te leggen. Snijd de rode kool en venkel heel fijn of haal het langs de rasp. Schenk hier appelcider azijn, zout en peper, mosterd en 1 theelepel bruine suiker overheen en laat een nacht staan in de koelkast. Dit kan je nog makkelijk een maand bewaren.
  • Karameliseer de ui in een pan door in reepjes te snijden, 15 minuten te bakken en vervolgens nog 15 minuten bakken met de balsamico en bruine suiker.
  • Kook de linzen 10 minuten en laat afkoelen.
  • Vul een schaaltje of kommetje met warm water en week daar de rijstvellen ongeveer een minuut 1 voor 1 in. Leg ze op een schone theedoek, snijd ze in reepjes en doe ze in een ander kommetje en marineer ze met een eetlepel soja saus en pimenton. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier de reepjes rijstvellen op. Bak ze ongeveer 3 minuten op 200 graden in de oven. Pas op dat ze niet verbranden.
  • Snijd de paprika en bleekselderij. Leg deze samen met de andere ingrediënten in de kom.
  • Doe er wat BBQ saus overheen. Serveer eventueel wat lijnzaad crackers of wat noten of zaden bij.
Trefwoord bleekselderij, lijnzaad, linzen, rode kool, rode ui, tauge, vegan, vegan bacon, vegetarisch, venkel, wortel