Vegan gyros van oesterzwammen

Een Grieks geïnspireerd recept wat je vast wel eens hebt gegeten. Gyros is bij uitstek de keuze van vleesliefhebbers, maar met oesterzwammen kun je heerlijke vegan versie maken. Je kunt dit ook voor een echte vleesliefhebber maken, want de paddenstoelen hebben een vleesachtige structuur.

Voor het geval je nog nooit gyros hebt gehad, traditionele gyros is een Grieks gerecht gemaakt van varkensvlees of kippenvlees, meestal geserveerd in een zachte en luchtige pitabroodje, met tomaat, ui, tzatziki-saus en soms ook een paar frietjes. Nou, ik heb precies dezelfde formule gevolgd, behalve natuurlijk het vlees.

vegan gyros van oesterzwammen

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram oesterzwammen
  • 1 theelepel chili poeder
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel kruidnagel
  • 2 pitabroodjes of flatbreads
  • Vegan aioli of tzatziki

Instructies
 

  • Scheur de oesterzwammen in stroken van ongeveer 1 centimeter.
  • Kruid ze met de specerijen.
  • Bak ze op hoog vuur, ze mogen best een beetje aanbakken.
  • Gril de pitabroodjes of flatbreads.
  • Serveer eventueel met wat sla en tomaat.
Trefwoord gyros, oesterzwammen