Vijgen, dadel en havermout reep

Deze reep kocht eerst vaak bij de Albert Heijn. De muesli repen bevatten vaak veel suiker en zelf maken is (vaak) lekkerder. Deze vijgen, dadel en havermout reep is lang een favoriet geweest als pre-workout snack/bar. Inmiddels varieer ik iets meer met andere snacks zoals bliss balls en brownies. Voor wat extra proteïne kun je nog een schepje vanille proteïne poeder toevoegen.

vijgen, dadel en havermout reep

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Snack
Porties 24 porties
calorieën 108 kcal

Ingrediënten
  

  • 200 gram gedroogde vijgen
  • 300 gram (glutenvrije) havervlokken
  • 400 gram gedroogde medjoul dadels
  • 4 theelepels kaneel
  • Snuf zout
  • 2 appels, bijv. Granny Smith

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Ontpit de medjoul dadels en vijgen en doe ze even 15 minuutjes in een bakje met water om zacht te laten worden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid hier de havermout over. Bak 15 minuutjes in de oven.
  • Giet de dadels en vijgen af en doe deze in een foodprocessor (of staafmixer) en doe hier ook de appels bij (snijd deze eerst even wat kleiner). Maal fijn.
  • Doe er dan de havervlokken bij, en het kaneel en zout en maal tot een geheel.
  • Pak twee grote brownie bakvormen of andere vierkante bakvorm met iets verhoogde rand en doe hier bakpapier in.
  • Verspreid het appelmengsel over het bakblik en druk aan.
    Bak 20 minuutjes op 175 graden in de oven.
  • Laat even afkoelen en snijd dan in repen. Je kunt ze in een luchtdicht bakje een aantal dagen bewaren (in de koelkast).
Trefwoord dadels, havermout, vijg