Wortel currysoep

Een spicy wortelsoep met een klein beetje kokosmelk en veel kruiden. Geen liefhebber van wortel? Je kunt de wortel ook vervangen voor linzen, pompoen of zoete aardappel.

Smaakt de soep naar meer? Dit recept is de soep variant van de curry met groene asperges en tempeh recept

Wortel currysoep

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Soep
Porties 4 porties
calorieën 275 kcal

Ingrediënten
  

  • 4 grote wortels
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 rode peper
  • 3 cm verse gember
  • 1 sap van een citroen
  • 1 eetlepel zonnebloem- of olijfolie
  • 2 theelepel zwarte mosterdzaad
  • 20 currybladen
  • 1 theelepel kurkuma
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 eetlepel korianderzaad
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 165 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel tamarindepasta
  • zout

Instructies
 

  • Snijd de knoflook en ui en schil en snijd de wortel in plakjes.
  • Doe de chilipepers, de knoflook, de sjalot, de gember en het citroensap in een blender met wat eetlepels water en maal het geheel tot een gladde pasta.
  • Verhit de olie op matig vuur in een koekenpan en voeg het mosterdzaad toe. Voeg als dit begint te knetteren de currybladen, de kurkuma, de koriander en de komijn toe.
  • Roer dit mengsel een paar minuten en zorg dat het niet aanbrandt.
  • Roer de eerder gemaakte pasta erdoor en voeg de tomatenpuree, wortel, kokosmelk en groentebouillon toe.
  • Voeg een flinke snuf zout toe en laat de soep 10 minuten koken.
  • Verwijder de currybladen. Pureer de soep met de staafmixer. Schenk de soep in kommen en decoreer eventueel met koriander of pitten/noten.
Trefwoord curry, soep, vegan, vegetarisch, wortel