
Een zelfgemaakte pesto, maar dan gemaakt van de bladeren van de wortel. Deze versie is vegan, dus ik heb de Parmezaanse kaas vervangen door edelgist vlokken en tahini. Samen met de zonnebloempitten en pompoenpitten mist deze pesto niks aan romigheid.
Naast dat het heerlijk is als brood spread of dip kun je er ook een pasta pesto meemaken. Maak gelijk lekker veel want invriezen kan ook!
Wortelloofpesto
Ingrediënten
- 75 gram wortelloof ongeveer 3/4 van een hele bos gebruiken
- Een aantal takjes basilicum, bieslook, peterselie of koriander
- 2 teentjes knoflook
- ½ Sap van citroen
- 30 gram pompoenpitten
- 30 gram zonnebloempitten
- 3 eetlepel water
- 15 gram tahini
- 4 gram edelgistvlokken
- zout en peper
Instructies
- Doe alle ingrediënten bij elkaar en pureer het met de blender.
- Als je de pesto te droog vindt, doe je er nog wat water bij.
- Proef en breng eventueel verder op smaak met nog wat zout en peper.
- Schep de pesto in een potje. Je kan deze pesto 1 à 2 weken bewaren in een afgesloten potje in de koelkast. Invriezen kan natuurlijk ook.