
Als het om linzen gaat, zijn er veel verschillende soorten en kleuren. Van rood tot groen, en van bruin tot zwart. Linzen worden al eeuwenlang door verschillende culturen gebruikt en hebben daarom zoveel verschillende gerechten. Ik gebruik rode linzen graag voor soepen en curry, zoals tahini linzen met durum tarwe en rode biet en rode linzen tomatensoep. Afhankelijk van de kleur zijn ze tussen de 10 en 20 minuten gaar, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor doordeweekse maaltijden. Ongeacht welke soort je gebruikt, zorg ervoor dat je je linzen goed afspoelt voordat je ze kookt.
Deze rode bieten linzen salade heeft een lekkere combinatie van zoete, hartige en zoute smaken. Een ideale salade om van te voren klaar te maken. Je kunt het gerust een aantal dagen in de koelkast bewaren.
Rode bieten linzen salade
Ingrediënten
- 250 gram gekookte rode bieten
- 30 gram ongekookte rode linzen
- 1 handje rucola
- 1/4 rode ui
Dressing
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel rode wijn azijn
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
Instructies
- Kook de linzen 10 minuten en laat afkoelen.
- Snijd de bieten en rode ui en doe in een kom.
- Snijd de knoflook. Meng de ingrediënten voor de dressing in een klein kommetje en voeg vervolgens aan de salade toe. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
