Kikkererwten met noedels en aubergine

Kikkererwten met noedels en aubergine

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 1 persoon
calorieën 635 kcal

Ingrediënten
  

  • 130 gram gekookte kikkererwten
  • 200 gram aubergine
  • 50 gram boekweitnoedels
  • 1 rode ui
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 eetlepel balsamico azijn

Pindasaus

  • 1 eetlepel sojasaus
  • 15 gram 100% pindakaas
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel honing
  • 10 gram tamarinde pasta

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aubergine in plakken en plakken en de plakken in vieren.
  • Breng op smaak met zout en peper en rooster 25 minuten in de oven.
  • Karameliseer de ui in een pan door in reepjes te snijden, 15 minuten te bakken en vervolgens nog 15 minuten bakken met de balsamico en bruine suiker.
  • Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
  • Spoel de kikkererwten af onder water.
  • Meng de ingrediënten voor de pindasaus. Meng alle ingrediënten in een koekenpan en verwarm kort samen op.
Trefwoord aubergine, kikkererwten, noedels