
Kikkererwten met noedels en aubergine
Ingrediënten
- 130 gram gekookte kikkererwten
- 200 gram aubergine
- 50 gram boekweitnoedels
- 1 rode ui
- 1 theelepel bruine suiker
- 1 eetlepel balsamico azijn
Pindasaus
- 1 eetlepel sojasaus
- 15 gram 100% pindakaas
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel honing
- 10 gram tamarinde pasta
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de aubergine in plakken en plakken en de plakken in vieren.
- Breng op smaak met zout en peper en rooster 25 minuten in de oven.
- Karameliseer de ui in een pan door in reepjes te snijden, 15 minuten te bakken en vervolgens nog 15 minuten bakken met de balsamico en bruine suiker.
- Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
- Spoel de kikkererwten af onder water.
- Meng de ingrediënten voor de pindasaus. Meng alle ingrediënten in een koekenpan en verwarm kort samen op.
