Gerookte zalm salade met pinda dressing

Wanneer je nog wat ingrediënten in je koelkast hebt die op moeten omdat je bijvoorbeeld op vakantie gaat dan kun je de meest bijzondere creaties krijgen. Zo is ook dit recept ontstaan. Door de geroosterde aubergine, pinda dressing en gerookte zalm zou deze salade ook heel lekker smaken bij een barbecue. Bij de barbecue doop ik graag alles in de pindasaus en gerookte zalm met pindasaus is dus ook een combinatie die ik vaker ga maken.  Een zeer eiwitrijke en vezelrijke salade met ook nog wat gezonde vetten.

Gerookte zalm salade met pinda dressing

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Salade
Porties 1 persoon
calorieën 560 kcal

Ingrediënten
  

  • 125 gram gerookte zalm
  • 35 gram gemengde sla
  • 200 gram broccoli
  • 1 kleine zoete aardappel
  • 1/2 aubergine

Pindadressing

  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 15 gram pindakaas
  • 10 gram tamarinde
  • 2 eetlepels soja saus
  • zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de zoete aardappel en blokjes.
  • Rooster de zoete aardappel in de oven voor 25 minuten.
  • Kook of stoom de broccoli beetgaar.
  • Snijd de aubergine in plakken en grill deze aan beide zijde in een grillpan.
  • Maak de pinda dressing door alle ingrediënten door elkaar te roeren.
  • Snijd eventueel de gerookte zalm in stukjes.
  • Meng alle ingrediënten in een kom en meng goed.