
Kikkererwten en quinoa salade
Ingrediënten
- 45 gram veldsla
- 100 gram gekookte kikkererwten
- 100 gram zoete aardappel
- 2 theelepel raz el hanout
- 40 gram quinoa
- 1/4 rode peper
- 50 gram Griekse yoghurt (10% vet)
- 1/4 komkommer
- 125 gram cherry tomaten
- 2 takjes peterselie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de zoete aardappel in blokjes. Doe de zoete aardappel in een ovenschaal en breng op smaak met wat zout en peper. Rooster deze in de oven voor 25 minuten en schep af en toe om.
- Spoel de quinoa af en kook in 10 minuten gaar en laat het afkoelen.
- Snijd de komkommer en tomaatjes in stukjes.
- Laat de kikkererwten uitlekken en spoel af met water.
- Snijd de rode peper en peterselie. Maak de dressing door Griekse yoghurt met de peterselie, rode peper en raz el hanout in een potje of schaaltje door elkaar te roeren.
- Voeg alles samen. Breng op smaak met zout en peper. Hussel alles vervolgens door elkaar.
